Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει»

«Στο πόδι» οι κάτοικοι του νησιού για την εγκατάλειψη

Με σύνθημα «Η Λήμνος θελει να ζήσει και θα ζήσει», οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά στο λιμάνι, με αίτημα «να μπει ξανά η Λήμνος στο χάρτη της Ελλάδας».

Όπως αναφέρει το limnosreport.gr, μαθητές, φοιτητές, έμποροι, ταξιτζήδες, υπάλληλοι, στελέχη όλων των παρατάξεων, αιρετοί και μη, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές ακόμα και κληρικοί συγκεντρωθήκαν στο λιμάνι για να ενώσουν τις φωνές τους σε μια κοινή κραυγή. «Αφήστε την Λήμνο υπάρξει». Συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν πώς ζούνε άνθρωποι σε αυτό το νησί.

Οι κάτοικοι της Λήμνου απαιτούν:
• Κανένα κλείσιμο/υποβάθμιση υπηρεσίας ζωτικής σημασίας.
• Καμιά συγχώνευση ή διασύνδεση, αλλά ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Λήμνου με επαρκείς μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού.

Σύμη-το πολύχρωμο πετράδι των Δωδεκανήσων

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Η ομορφιά της ξεχωριστή!! 
Νησί ορεινό, πετρώδες, άγονο και άνυδρο. Ψηλότερο βουνό είναι η Βίγλα (550 μ.) που σχεδόν χωρίζει το νησί στο βόρειο και νότιο εκ των οποίων το βόρειο είναι χαμηλότερο και περισσότερο καλλιεργήσιμο.
  Διαθέτει ελάχιστα πεδινά και υψίπεδα. Στα ορεινά, όμως, υπάρχει εκπληκτική βλάστηση. 
Το φυσικό της λιμάνι είναι ο Γιαλός,  πέριξ του οποίου είναι κτισμένη η πόλη αμφιθεατρικά. Το άνω τμήμα της πόλης, το λεγόμενο Χωριό, είναι κτισμένο επί της πλαγιάς του όρους Βίγλα. Η Καλή Στράτα με περισσότερα από 500 φαρδιά πέτρινα σκαλοπάτια οδηγεί από το Γιαλό στην Άνω Σύμη. 

Τις ακτές της Σύμης στολίζουν πλήθος από κόλπους, όρμους, ακρωτήρια και μικρούς λιμένες. Κυριότεροι όρμοι είναι ο  Νημποριός, ο Άγιος Αιμιλιανός, ο Άγιος Βασίλης και ο όρμος της Νανούς. Εκτός από το Γιαλό, που είναι ο κυρίως λιμένας με εξαίρετο αγκυροβόλιο, υπάρχει και το λιμάνι του Πεδιού και του Πανορμίτη.