Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ψέριμος: Το μικρό μαγευτικό νησί το Δωδεκανήσων

Η Ψέριμος είναι ένα από τα πολλά μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, βρίσκεται ανάμεσα σε Κάλυμνο και Κω και υπάγεται στο Δήμο Καλυμνίων.

Το νησί έχει μόνο ένα χωριό το οποίο και βρίσκεται στο νότιο μέρος, σε έναν φυσικό κόλπο γνωστό κατά τα παλαιότερα χρόνια και ως Αυλάκια. Γύρω από την Ψέριμο υπάρχουν πολλές άλλες παραλίες, η Γραφιώτισσα, η Κορακιά, ο Τάφος και τα Μαραθώντα, ο Βαθύς, το Γουλιασμένο Σπήλιο, τα Κρεβάτια, η Γλίστρα κ.α.

Οι κάτοικοι της το χειμώνα δεν ξεπερνούν τους 40 ενώ το καλοκαίρι είναι πολλοί περισσότεροι. Όσοι μένουν μόνιμα στο νησί ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, την σπογγαλιεία και την κτηνοτροφία.

Το καλοκαίρι, η Ψέριμος έχει αρκετό τουρισμό λόγω της μικρής της απόστασης από την Κω και την Κάλυμνο. Συνδυάζοντας υπέροχη θάλασσα και λίγο πληθυσμό είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές. Άφθονο ψάρεμα για τους λάτρεις του είδους, φιλόξενοι ντόπιοι, αμμώδεις παραλίες και το γεγονός ότι δεν θα χρειαστείτε τα παπούτσια σας παρά μόνο όταν είναι να φύγετε, είναι κάποια από τα συστατικά που θα σας μαγέψουν και θα σας πείσουν να την επισκεφτείτε ξανά με την πρώτη ευκαιρία.