Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Telegraph: Η σαγηνευτική Κέα, το απόλυτο μεταμοντέρνο ελληνικό νησί

Telegraph: Η σαγηνευτική Κέα, το απόλυτο μεταμοντέρνο ελληνικό νησί
Δεν είναι από τα νησιά για τα οποία περιμένει κανείς να διαβάσει ύμνους στον ξένο Τύπο. Οχι επειδή στερείται ομορφιάς, κάθε άλλο μάλιστα, όμως η Κέα παραμένει ανεξερεύνητος προορισμός ακόμη και για τους περισσότερους Ελληνες. Κι όμως, αυτό το νησί των Κυκλάδων ήταν εκείνο που σαγήνευσε έναν Βρετανό δημοσιογράφο και τον έκανε να γράψει ύμνους στην Telegraph.

Περιγράφοντάς την ως ένα «σαγηνευτικό και ήρεμο μέρος», ο συντάκτης του δημοσιεύματος προειδοποιεί όσους ξεκινήσουν από την Κέα προκειμένου να δουν κι άλλα νησιά, πως πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να φύγουν ποτέ από εκεί. Υμνώντας το γεγονός ότι η Κέα δεν αναπτύχθηκε τουριστικά, στέκεται ιδιαίτερα στο «πολιτισμένο πελατολόγιό» της ανάμεσα στους Αθηναίους, το οποίο διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνο άλλων προορισμών.

Η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής ταξιδεύει στην Σύρο

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου στο πρώην λατομείο Καραβέλα

Η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής σαλπάρει για την Σύρο! Τέσσερα νέα ελληνικά σχήματα στην καρδιά του Αυγούστου δημιουργούν ένα μεγάλο πάρτι στον χώρο του παλιού λατομείου Καραβέλα.

Η Joanna Drigo και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης ανοίγουν το Φεστιβάλ και συναντιούνται επί σκηνής με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου δίσκου της Joanna, «Ζυγός στην καρδιά», σε παραγωγή του Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Οι δυο τους με κιθάρες, φυσαρμόνικες και φωνές παρασύρουν το κοινό σε μικρές ιστορίες για το καλοκαίρι σε ήχους φολκ με έντονα ηλεκτρικά και ρετρό στοιχεία.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς πάει Σπέτσες

Παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφικής του πορείας

Ακόμη ένας σταθμός για το «Καλοκαιριφέρ» του Φοίβου Δεληβοριά. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός εμφανίζεται αύριο Κυριακή ζωντανά στην Αυλή του Μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες για να παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφικής του πορείας με διαφορετική ματιά.

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη 
 

Όλη η Κύθνος μια γιορτή

Τα «Κύθνια 2013» θα διαρκέσουν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου

Αποτελεί έναν κοντινό και άκρως ενδιαφέροντα προορισμό διακοπών και αποσκοπεί να γίνει μια μικρή όαση πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Η Κύθνος έβαλε και πάλι τα καλά της και σας περιμένει με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τα «Κύθνια 2013» ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στο όμορφο νησί της Κύθνου.