Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πανέμορφα, γραφικά, Ελληνικά Νησάκια! (photos)

Ένα μεγάλο coolαριστό αφιέρωμα στα γραφικά, μικρά, ελληνικά νησιά τα οποία πιθανόν να μην γνωρίζουμε αλλά αξίζει τον κόπο, όχι μόνο να μάθουμε ότι υπάρχουν, αλλά πολύ περισσότερο... να τα επισκεφτούμε και να τα στηρίξουμε. Παλαιό Τρίκερι, Καστελόριζο, Θηρασιά, Αμμουλιανή, Γαύδος, Ψέριμος, Οθωνοί είναι τα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΗΣΑΚΙΑ που περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος. Ας στείλουμε το μήνυμα προς κάθε "αρπακτικό" που περιμένει την εξαθλίωσή μας, πως αυτά τα νησιά ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!

Καστελόριζο

Το Καστελόριζο αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Απέχει 72 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο και μόλις 1 από τα Τουρκικά παράλια. Απέκτησε παγκόσμια προβολή το 1991, όταν γυρίστικαν εκεί σκηνές από την με Oscar ταινία «Mediterraneo». Οι ομορφιές του νησιού και η μοναδική φιλοξενεία των κατοίκων ανταμείβουν τους ολοένα και αυξανόμενους επισκέπτες αυτού του ακριτικού νησιού.