Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

«Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει»

«Στο πόδι» οι κάτοικοι του νησιού για την εγκατάλειψη

Με σύνθημα «Η Λήμνος θελει να ζήσει και θα ζήσει», οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά στο λιμάνι, με αίτημα «να μπει ξανά η Λήμνος στο χάρτη της Ελλάδας».

Όπως αναφέρει το limnosreport.gr, μαθητές, φοιτητές, έμποροι, ταξιτζήδες, υπάλληλοι, στελέχη όλων των παρατάξεων, αιρετοί και μη, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές ακόμα και κληρικοί συγκεντρωθήκαν στο λιμάνι για να ενώσουν τις φωνές τους σε μια κοινή κραυγή. «Αφήστε την Λήμνο υπάρξει». Συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν πώς ζούνε άνθρωποι σε αυτό το νησί.

Οι κάτοικοι της Λήμνου απαιτούν:
• Κανένα κλείσιμο/υποβάθμιση υπηρεσίας ζωτικής σημασίας.
• Καμιά συγχώνευση ή διασύνδεση, αλλά ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Λήμνου με επαρκείς μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού.
• Κάλυψη των κενών των σχολείων του νησιού με το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Να εξασφαλιστεί άμεσα δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία, με ευθύνη του κράτους.
• Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου. Το προτεινόμενο Γραφείο είναι κοροϊδία.
• Ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Λήμνο.
• Καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή για το επιβατικό κοινό πλοία, με φτηνά εισιτήρια. Όχι πια πλοία 4ης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου