Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

«Πάτμος, το νησί που σε κάνει να επιστρέφεις ευτυχισμένος»

«Μια μικρή οπτασία» χαρακτηρίζει το νησί δημοσιογράφος των «Los Angeles Times»

Την εμπειρία του από την επίσκεψη του στην Πάτμο μεταφέρει στους «Los Angeles Times», ο δημοσιογράφος Geoffrey Dean-Smith.
Όπως γράφει, σε ένα ιδιαίτερα θετικό δημοσίευμα για την Ελλάδα: «Η πρώτη φορά που πήγα στην Πάτμο, ήταν βασικά η φόρα που έφευγα. Πήρα το πλοίο από τον Πειραιά με προορισμό την Πάτμο, ένα από τα Δωδεκάνησα της Ελλάδας.

Το σχέδιο ήταν να μείνω στο μοναστήρι του Αγ, Ιωάννη του θεολόγου, το οποίο θεωρείται παγκόσμια κληρονομιά. Από την UNESCO. Στο ταξίδι μου μοιράστηκα την καμπίνα μου με έναν νέο από την Σαουδική Αραβία, τον Shurief. Αφού γνωριστήκαμε με κάλεσε για δείπνο. Ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο ανταλλαγής ιδεών, και η ώρα πέρασε. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι έβλεπα την Πάτμο από μακριά. Και καθώς προχώρησα προς το κατάστρωμα, πρόσεξα ότι το πλοίο πήγαινε από την αντίθετη πλευρά. Φεύγαμε από την Πάτμο».Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας συνεχίζει: «Η Πάτμος είναι ένα καταπληκτικό νησί, γεμάτο ζωή, παραδόσεις και ότι άλλο μπορεί να θελήσει κάποιος για να έχει μια ευχάριστη καλοκαιρινή εμπειρία σε ένα Ελληνικό νησί.

Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω, είναι η ελληνική τελετή βαφτίσεως. Είναι ότι πιο μεγαλειώδες έχω δει ποτέ. Οι παραδοσιακές γιορτές των Ελλήνων είναι πραγματικά καταπληκτικές».

Πηγή: newsbeast.gr
 http://www.rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου